2018/11/30

Par darbu kiberdrošības veicināšanā Drossinternets.lv saņem apbalvojumu "Platīna pele 2018"

Par darbu kiberdrošības veicināšanā Drossinternets.lv saņem apbalvojumu "Platīna pele 2018"

Latvijas Drošāka interneta centrs Drossinternets.lv ir saņēmis Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) apbalvojumu "Platīna pele 2018" kategorijā "Labākā kiberdrošības iniciatīva". Drossinternets.lv ir Latvijas Interneta asociācijas iniciatīva, kas tika uzsākta 2009. gadā ar mērķi izglītot un informēt sabiedrību par bērnu drošību internetā un nodrošināt iespēju ziņot par atklātajiem pārkāpumiem internetā.

"Interneta drošības jomā mēs strādājam teju 10 gadus. Ikdienā mums gandarījumu sagādā apziņa, ka mūsu izstrādātie mācību vai informatīvie materiāli ir ļoti pieprasīti, par tiem mēs  bieži saņemam pateicības vārdus no pedagogiem pēc mūsu organizētiem semināriem vai nodarbībām bērniem. Īpašs prieks ir brīžos, kad mums izdodas palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši problēmsituācijās internetā, piemēram, ir izdevies pēc vecāku lūguma panākt, ka viņu bērnu pazemojošie attēli vai video ir izdzēsti no publiskās vides. Tomēr jāatzīstas, ka tagad – turot rokās "Platīna peli", ir patiess prieks par saņemto atzinību no nozares profesionāļiem. Tas dod papildu motivāciju turpināt iesākto, dod enerģiju un spēku jaunu ideju īstenošanai un augstāku mērķu sasniegšanai," uzsver Drossinternets.lv vadītāja Maija Katkovska.

Latvijas Drošāka interneta centrs ir:

  • Izstrādājis vairāk nekā 250 dažādus digitāla formāta izglītojošus materiālus un 25 drukātos materiālus.
  • Izveidojis 98 izglītojošus video, kas pieejami Centra YouTube.com/saferinternetlv kanālā.
  • Apmācījis 26 Drošāka interneta brīvprātīgos vēstnešus visā Latvijā. Drossinternets.lv vēstneši savukārt apmācījuši vairāk nekā 10 000 skolēnu savos novados.
  • 10 gadus pēc kārtas Latvijā organizējis Drošāka interneta dienas svinības un ar to saistītās aktivitātes un sociālās kampaņas.
  • Ziņojumu līnija saņēmusi un apstrādājusi 5579 ziņojumus par nelegālu, kaitīgu interneta saturu un problēmsituācijām interneta vidē.
  • Sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru 2018. gadā organizēts vērienīgs diagnostikas darbs tiešsaistē 3. un 6. klasēm par drošību internetā un medijpratību. Diagnostikas darbā piedalījās 420 skolas no visas Latvijas un kopā tika sasniegti 17 806 skolēni.
  • Ik gadu tiek organizētas vairāk nekā 500 nodarbības bērniem un jauniešiem par dažādām ar interneta drošību saistītām tēmām skolās visā Latvijā.
  • Katru gadu tiek organizēti ap 30 apmācību semināriem par drošību internetā un medijpratību pieaugušajiem – skolotājiem, izglītības darbiniekiem, bibliotekāriem, sociālajiem pedagogiem, policijas darbiniekiem u.c.
  • Ik mēnesi Centra izstrādātajiem mācību un informatīvajiem materiāliem Drossinternets.lv mājaslapā ir vidēji 6000 lejupielāžu. Februārī, atzīmējot Drošāka interneta dienu, materiālu lejupielāžu skaits sasniedz pat 25 000.
  • Ik gadu Drossinternets.lv mājaslapu apmeklē vidēji ap 130 000 unikālo lietotāju.
  • Ik gadu tiek publicētas vairāk nekā 250 publikācijas medijos, atspoguļojot Centra aktivitātes un sniegtās intervijas TV, radio un ziņu portāliem par dažādām ar interneta drošību saistītām tēmām.

LIKTA gada balva "Platīna pele" tiek pasniegta jau 12. gadu pēc kārtas. Šogad kopumā saņemti 43 pieteikumi, no kuriem izvēlēti finālisti sešās kategorijās –  “Uzņēmuma digitālā transformācija”, ”Valsts digitālā transformācija”, ”Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam”, “Labākā kiberdrošības iniciatīva”, “Labākais E-skolotājs” un ”Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums”.

Up