2022/06/07

Aicinām uzņēmumus pievienoties LIA

Aicinām uzņēmumus pievienoties LIA

Ņemot vērā pašreizējās likumdošanas tendences nacionālā un Eiropas mērogā, kā arī Eiropas Savienība šobrīd virza daudzus priekšlikumus, kas ietekmēs interneta nozari, piemēram, attiecībā uz elektronisko pierādījumu pārrobežu apmaiņu, e-privātumu, digitālajiem pakalpojumiem, LIA saredz nepieciešamību pēc spēcīgas nozares balss, lai panāktu stabilu līdzsvaru starp likumīgajām interesēm, pamattiesībām un nepieciešamību nozarei nodrošināt stabilu vidi, kurā attīstīties.

LIA aicina uzņēmumus līdzdarboties, lai sadarbībā ar valsts pārvaldi risinātu nozarei aktuālo problemātiku un jautājumus, tostarp, saistībā ar radio un TV apraidi, izglītības, izpētes un attīstības aspektiem, 5G attīstību, vienotas formas un kārtības regulējuma izstrādi interneta adrešu bloķēšanā, kā arī citiem normatīvos aktos paredzētajiem pieprasījumiem elektronisko sakaru komersantiem.

Tāpat LIA sniedz atbalstu Rīgas pašvaldības uzņēmumiem IPS tīklu sakārtošanā dzīvojamās mājās un kontakttīklu balstos. IPS tiek aicināti piedalīties SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" organizētajās tīklu apsekošanās dzīvojamās mājās un sadarbībā ar SIA “Rīgas satiksme” sakārtot kontakttīklu balstus, ņemot vērā, ka vairākās vietās joprojām atrodas nemarķēti datu pārraides gaisvadu piekarkabeļi, par kuru īpašniekiem SIA “Rīgas satiksme” nav informācijas.

Aicinām elektronisko sakaru nozares uzņēmumus pievienoties LIA un kļūt par asociācijas biedru. Ja Jums ir vēlme līdzdarboties, lūdzam sniegt pieteikumu elektroniski ŠEIT >>>

Up